Oarba de Mureş 59, Transsylvanië
+040 7474 10062
mail@jannekevos.nl

Toerisme

Kamperen in Oarba de Mures

Onze kampeerplaats is van 10 t/m 15 mei en van 19 t/m 22 mei gesloten. We zijn in Nederland om de verjaardagen van Ad en zijn moeder te vieren!

Ad en ik wonen sinds april 2007 in Oarba de Mures, een klein dorp aan de rivier de Mures die Transsylvanië doorsnijdt. De internationale autosnelweg E60 van Boedapest naar Boekarest ligt op ongeveer hemelsbreed 3 kilometer. En toch wonen we met onze IJslandse paarden in een oase van rust in de heuvels rond Iernut. Wie wil dwalen en zwerven, vogels en bloemen kijken en van de stilte wil genieten, kan hier zijn of haar hart ophalen.

Zijn in de stilte van de natuur

Verliefd als we zijn op ons eigen plekkie, delen we dat graag met anderen. Dat heeft erin geresulteerd dat Ad en ik al sinds dat we hier wonen heel veel gasten hebben gehad. In mei 2007 hadden we onze allereerste kampeerders. We waarschuwden iedereen: we zijn net begonnen, het is nog erg primitief, dus de douche is onverwarmd en de wc is onze eigen houten doos. In de praktijk bleken onze gasten het juist erg leuk te vinden om eenvoudig te kamperen en te leven zoals iedereen dat hier nog doet. Wij pretenderen ook niet méér te bieden dan dit: vakantie doorbrengen bij ons betekent simpelweg zijn in de stilte van de natuur. Punt.

Inmiddels hebben we in onze vrijstaande zomerkeuken een douche met wc ingebouwd, met warm en koud stromend water. Ook kun je er koken en afwassen. Onze gasten kunnen ook gebruik maken van de koelkast en de wasmachine. Er is elektriciteit op de kampeerplaats.

Van tevoren even bellen is handig; we hebben beperkt ruimte en willen teleurstelling graag voorkomen.

De laatste 2 kilometer naar Oarba de Mures bestaat uit een steenslag-weg. De route via Ogra verdient de voorkeur voor mensen met een caravan! Bel ons vooraf voor een reisadvies, ook in verband met de weersomstandigheden.

Prijzen

  • Kamperen met tent (inclusief  2 personen): 8,50 euro per nacht.
  • Kamperen met caravan, camper (inclusief 2 personen): 10 euro per nacht.
  • Roemeense warme maaltijd of lunch: 8,50 euro p.p.
  • Electriciteit: 1 euro per nacht.

Voor liefhebbers bieden wij een tocht door het vrije veld, bezoek aan de schapenboeren, dorpen in de omgeving, de rivier de Mures.

Voedsel uit eigen tuin

Voor eieren, fruit en groente van het seizoen kunnen onze gasten bij onze buurman Ionel terecht.  En alles ‘puur natuur’, dat is zijn slogan. Op afspraak serveren we ook een heerlijke traditionele Roemeense lunch aan groepen en andere ‘passanten’.

Gids

Naast mijn dagelijkse werk voor o.a. het KRO-programma Spoorloos werk ik heel graag als gids in mijn geliefde Roemeense land.

Ik ben de vaste gids voor de prachtige Roemeniëreis van OAD. ‘ Buitengewoon Roemenië’  beleven en ik ga mee als gids. Boek nu. Kijk op de website van OAD tours en beleef alvast de voorpret bij het lezen van het prachtige en veelzijdige programma: van een bezoek aan het Koninklijke Paleis Peles tot aan de Roemeense dis in mijn eigen kleine dorp Oarba de Mures. Beslist Buitengewoon. Beslist de moeite waard!  Kijk op OAD reizen Roemenië

Reis je graag in een kleinere groep of wil je zelfs op eigen gelegenheid Roemenie verkennen, maar dan wel graag met mij als gids? Neem dan contact op met Romtour +31 (0)577 – 400 673 of kijk op Romtour. Ook zij hebben een keur aan bijzondere reizen door dit prachtige land, maar stellen ook reizen op basis van jouw persoonlijke wensen samen waarbij ik als gids/chauffeur meereis.